مهمترین های هەواڵنقد و بررسی

معضل پارک خودرو در مهاباد و آشنایی با قوانین آن

اگر کمبود جای پارک خودرو را در شهری مثل مهاباد، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات مهابادی ها بدانیم اما قبل‌تر از آن نحوه پارک خودرو در شهرستان مشکلی به مراتب بزرگ‌تر از نبود جای پارک است.

شاید بتوان گفت که بخش قابل توجهی از کمبود جای پارک در مهاباد، به‌خاطر بد‌پارک کردن خودروها در معابر و جایگاه‌های در نظر گرفته شده برای توقف ماشین‌هاست.

البته در این میان هستند راننده‌هایی که نخستین جای خالی در خیابان‌ها را برای پارک خودروی خود استفاده می‌کنند، بدون اینکه به تابلوهای راهنمایی توجهی داشته باشند.

بیشترین جای پارک کجاست؟

پارک‌کردن خودرو کنار خیابان یکی از متداول‌ترین و ابتدایی‌ترین روش‌های توقف کامل برای دقایق طولانی است. بیشترین فضای پارک شهرهای بزرگ هم همین کنار خیابان است که اصطلاحا به آن پارک حاشیه‌ای می‌گویند.

مثلا در شهری مثل تهران آمارها نشان می‌دهد که تعداد ۱۰۵۰۰ فضای پارک خودرو در ۱۵۰ محور و ۱۵۰۰ فضای پارک موتورسیکلت در ۲۰ معبر وجود دارد که توسط پارکبان‌ها کنترل می‌‌شود.

کجاها در شهر پارک نکنیم؟

اولین مسئله‌ای که در پارک خودرو باید در نظر گرفت، توجه به تابلوهای راهنمایی و رانندگی در اطراف محلی است که می‌خواهیم توقف کنیم. تابلوهایی مانند توقف ممنوع، توقف مطلقا ممنوع، بیمارستان، مدرسه و میادین به این معناست که توقف در این محدوده‌ها جایز نیست. البته براساس قوانین راهنمایی و رانندگی، جلوی پل‌ها و درب پارکینگ منازل نیز توقف ممنوع است. همچنین پارک دوبل در خیابان‌ها، معابر یا کوچه‌ها که باعث محدودشدن مسیر عبوری سایر خودرو‌ها و سد معبر می‌شود، یکی دیگر از مواردی است که تخلف محسوب می‌شود و رانندگان باید از آن اجتناب کنند.

تخلف رایج کدام است؟

گاهی اوقات دیده می‌شود که خودرو‌ها در ابتدای کوچه‌ها اقدام به پارک می‌کنند، غافل از اینکه این نوع پارک کردن احتمال بروز تصادفات را چندین برابر می‌کند. گاهی اوقات پیش می‌‌آید که یک راننده پارک دوبل کرده و برحسب اتفاق بر اثر محدودبودن مسیر، خودروهای عبوری با خودروی او برخورد و خساراتی را به وسیله نقلیه‌اش وارد کرده‌اند و او شاکی شده است. این در حالی است که تخلف او باعث بروز این خسارت شده و پلیس می‌تواند این راننده خاطی را جریمه کند.

مورد رایج دیگر در پارک خودرو‌ها، توقف آنها مقابل درب پارکینگ است که گاهی اوقات کار به رفتارهای نادرستی مثل پنچر کردن و سایر مسائل نیز می‌رسد.

بهترین محل پارک کجاست؟

بهتر است که هنگام پارک خودرو به علائم راهنمایی و رانندگی که در کنار خیابان‌ها نصب شده است، توجه شود؛ معابری که دستگاه‌های پارکومتر در آنها نصب شده بهترین مکان برای پارک‌کردن خودروها هستند. همیشه هنگام پارک‌کردن به محدوده‌ای که تصمیم دارید در آنجا مدتی توقف داشته باشید، حتما توجه کنید. به‌عنوان مثال اگر محل توقف خودرو در نزدیکی درب پارکینگ منازل است، حتما به فاصله خودرو تا ورودی پارکینگ توجه شود.

خیابان‌ها و کوچه‌های کم‌عرض نیز محل مناسبی برای پارک خودرو نیستند.

کجاها در شهر پارک نکنیم؟

یکی از مواردی که رانندگان کمتر به آن توجه می‌کنند، پل‌هاست. طبق مقررات باید جلوی پل‌ها توقف نشود. یکی دیگر از مسائلی که رانندگان کمتر به آن توجه می‌کنند، رعایت فاصله ۳۰سانتی‌متری خودرو با جداول کنار خیابان است.

گاهی اوقات دیده می‌شود که برخی رانندگان به‌دلیل بی‌دقتی به‌گونه‌ای خودروی خود را پارک می‌کنند که به‌دلیل عدم‌رعایت این فاصله با جدول کنار خیابان، محدوده‌ای از خیابان اشغال شده و شرایط برای عبور خودروهای عبوری سخت‌تر می‌شود.

کجا طولانی مدت پارک کنیم ؟

حتی‌المقدور در زمانی که توقف بلندمدت دارید، از پارکینگ‌های عمومی شهر استفاده کنید. در واقع زمانی که قصد دارید به محلی بروید، در خصوص وضعیت ترافیکی خیابان‌ها و امکان پارک خودرو سؤال کنید تا دچار مشکل نشوید. هنگام پارک حاشیه‌ای کنار خیابان هم حتما فاصله خود را با خودرویی که در جلو و عقب توقف کرده در نظر بگیرید تا هنگام بیرون آمدن از پارک، دچار مشکل نشوید. ایستگاه‌های اتوبوس و محل توقف سرویس مدارس و خودروی معلولان محل مجاز یا مناسبی برای پارک نیست چرا که باید حقوق این بخش از افراد جامعه نیز رعایت شود.

در این مقاله به صورت مختصر، جهت آموزش پارک خودرو و ایجاد فرهنگ‌سازی در این زمینه مواردی بحث شد که اگر رانندگان و همشهریان به آن اهتمام ورزند شاهد کاهش مشکلات ترافیکی و پارک خودرو در شهری مانند مهاباد خواهیم بود، هر چند که پارک خودرو بخشی از مشکلات ترافیکی می‌باشد اما مواردی دیگری نیز همچون خیابان‌های کم عرض، نبود علایم ، دوربین ، عدم سخت‌گیری در جریمه ، کمبود مامور راهنمایی و رانندگی و … میتواند بر ترافیک و مشکلات رانندگی در شهرستان بیافزاید.

نمایش بیشتر

هه‌وال ادمین

اسماعیل آتش زای کارشناس روانشناسی علاقه مند به خبر در حوزه های سیاسی ، اجتماعی و ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا