چه نوع سیب زمینی را هیچ وقت نباید خورد؟

همهی ما تاکنون با سیب زمینیهایی که دارای رنگ سبز هستند برخورد داشتهایم و به این فکر کرده ایم که آیا این سیب زمینیها قابل مصرف هستند یا خیر؟ همچنین شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که خواص سیب زمینی سبز چیست؟ آیا سیب زمینی سبز سرطان زا است؟ و یا چه عاملی سبب سبز شدن سیب زمینی خواهد شد؟
کارشناسان ایمنی مواد غذایی و متخصصان رژیم غذایی به نشریه هافینگتون پست بریتانیا توضیح دادهاند وقتی سیبزمینی شروع به جوانه زدن و سبز شدن میکند، واقعا چه معنایی دارد.
الن شوماکر، مدیر بخش توسعه «بشقاب امن» (Safe Plates) در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی، توضیح میدهد: «این جوانهها حاوی سمی به نام سولانیناند که میتواند باعث مشکلاتی مانند سردرد، استفراغ و سایر عوارض گوارشی شود. اگر مقادیر زیادی از آن مصرف شود، میتواند علائم و عوارض بسیار جدی ایجاد کند؛ اما اگر جوانهها کوچک باشند و سیبزمینی نرم یا چروکیده نشده باشد، میتوان جوانهها را جدا کرد و سیبزمینی را خورد.»

مگی میکالسیک، متخصص تغذیه، هشدار میدهد که سیبزمینیهای سبز را نباید خورد: «نور خورشید سیبزمینیها را با تولید کلروفیل سبز میکند، اما مشکل واقعی تجمع سموم مضر است.»
سیب زمینی یکی از سبزیجات محبوب در کشور ماست که به روشهای مختلف طبخ و در انواع غذاها مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین یکی از نگرانیهای ما در مورد سیب زمینی این است که ممکن است این ترکیبات خطرناک پس از پخت نیز در آن وجود داشته باشد.

بهترین و موثرترین راه برای جلوگیری از ورود مقادیر زیادی سولانین به غذای انسان، پوست گیری سیب زمینی است که بایستی چند میلی متر از پوست جدا شود. دقت کنید اگر تمامی بافت داخلی سیب زمینی به رنگ سبز است، آن سیب زمینی قابل استفاده نمیباشد.
آیا سیب زمینی سبز سرطان زا است؟
همانطور که عنوان شد، سیب زمینی سبز میتواند حاوی مقادیر سمی باشد که برای سلامتی مضر هستند. اما با این حال، نمیتوان به طور دقیق به این سوال که آیا سیب زمینی سبز سرطان زا است یا خیر پاسخ داد زیرا تحقیقات گستردهای در این زمینه صورت نگرفته است. با این وجود، با توجه به اینکه بخش عمدهای از مواد سمی سیب زمینی سبز شده در مراحل پختن از بین خواهد رفت نمیتواند شانس زیادی را برای تئوری سرطان زا بودن سیب زمینی سبز قائل بود