امروز یکشنبه ۲۰ اسفند ۹۶ مراسم تجلیل از فعالین فرهنگی و تشکل های مردم نهاد تاثیرگذار در انتخاب #مهاباد به عنوان “شهر اول خلاق ایران” در زمینه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد برگزار شد.
در ابتدا مرادی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حاضرین در جلسه، مهاباد را نگین فرهنگ و ادب کوردستان نامید و ابراز امیدواری کرد تاثیرگذاری مهاباد در فرهنگ و فولکور کورد روز به روز بیشتر شده و سعی نماییم فعالیت در این زمنه ها را همه گیر کرده و دستگاهها و مسئولین اجرایی شهر را برای نقش آفرینی بیشتر در زمینه های فرهنگی ترغیب نماییم.
مرادی اضافه کرد: متاسفانه در چند روز گذشته شاهد بودیم که تعدادی از منتقدان ضمن انتشار نقدهای غیرمنصفانه در تعدادی از سایت ها سعی نمودند که این افتخار را زیر سوال ببرند. در واقع این جلسه و نشست را به این دلیل تدارک دیده ایم که به نوعی جواب این منتقدان را داده باشیم و بنده شخصا اعلام می کنم برای دستیابی به این مهم زحمات بسیار زیادی کشیده شده و شهروندان زیادی بدون کوچکترین چشمداشت مادی عاشقانه در جهت نیل به این هدف تلاش نمودند. این افتخار متعلق به شهر خاصی نیست و متعلق به همه مهابادی است. بنده به نوبه خود از فرماندار قبلی و اعضای دور قبل شورا نیز که در این مسیر ما را یاری دادند تشکر و قدردانی می کنم.
سخنران بعدی جلسه دکتر کامران علیزاده آذر شهردار مهاباد بودند. ایشان سخنان خود را با تقدیر از تمام کسانیکه در راه دستیابی مهاباد به این عنوان ارزشمند تلاش کردند و باعث شدند نام مهاباد در سطح کشور و حتی جهانی مطرح شود تقدیر و تشکر کردند. وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که بنابه دلایلی می ایست تمامی این کارها بدون اطلاع رسانی و اعلام عمومی انجام می شد و این مسئله خود بر سختی آن می افزود.
علیزاده آذر خاطرنشان کرد در روز مراسم و با توجه به درج اسامی که با ترتیب معناداری اعلام دشده بود میشد حدس زد که مهاباد از بین شهر قطعا بالاتر رفته و در جمع نهایی ۵ شهر حضور دارد. با توجه به اینکه مهاباد اولین بار بود که در این زمینه کاندیدا بود این افتخار بسیار بزرگ و میتوان ادعا کرد در تاریخ مهاباد در زمینه ادبی بی نظیر است.
علیزاده آذر افزود زمانیکه مشاهیر و شاعران شهرهای دیگر کاندید را مورد بررسی قرار می دادیم به راحتی می توانستیم نتیجه بگیریم که در این حوزه این شهرها بسیار از مهاباد ما عقب تر هستند و مهاباد با وجود بزرگ مردانی همانند استاد هه ژار، استاد هیمن ، استاد وفایی ، استاد محمد قاضی و دهها بزرگ مرد دیگر در عرضه های مختلف فرهنگی و ادبی پتانسیل بسیار بالایی برای دستیابی به این هدف دارد.
علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش سمن ها و NGOها مردمی اعلام کرد: بنده شخصا اعتقاد چندانی به سمن ها و انجمن های مردم نهادد نداشتم ولی با توجه به اینکه در این پروسه از نزدیک شاهد فعالیتی توام با عشق این افراد برای اعتلای نام مهاباد بودم درواقع ذهنیت بنده در این خصوص عوض شد چرا که دستیابی به این هدف بزرگ با پول و بودجه دولت امکانپذیر نیست. در انتها علیزاده از همه کسانیکه در این راستا فعالیت نودند تشکر و قدردانی نمودند.
سخنران بعدی سالاری مسئول کتابخانه های عمومی شهرستان مهاباد بودند. سالاری با انتقاد از مسئولان اعلام کرد که متاسفانه بارها ما در کتابخانه های مهاباد میزبان نویسندگان و شاعران شهرمان بودیم ولی شاهد حمایت خاصی از جانب مسئولین نبوده و گاها حتی برای یک پذیرایی ساده مشکل داشتیم.
سالاری در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن گلایه بابت نفوذ زیاد دنیای مجازی د خانواده ها اعلام کرد که باید در این زمینه فرهنگ سازی شود یقینا دنیای مجازی نمی تواند جایگزین کتاب و کتابخانی شود.
در ادامه نفر از اعضای الی کمیته جمع آوری اطلاعات و اسناد برای شرکت در این سمینار بر روی صحنه حاضر شدند و ابعاد مختلف و مسیر طی شده را تشریح کردند.
شه ویار گلابی آذر به عنوان اولین سخنران از جمع حاضر صحبت های خود را با خیر مقدم و تبریک به همه فعالین فرهنگ و ادب در سطح شهرستان مهاباد شروع کردند. ایشان با اعلام اینکه در واقع اصلی ترین دلیل عدم انتخاب مهاباد به عنوان پایتخت کتاب ایران عدم شرکت در دوره های قبلی این فستیوال بود اعلام کردند که برای نیل به این هدف بایستی فعالیت های خود را مضاعف کرده و از همه ظرفیت های شهرستان به نحو احسن استفاده شود.
ایشان با اشاره به سختی هایی که در مسیر جمع آوری اسناد متوجه دست اندرکاران این فستیوال بوده است اعلام کردند که در این مدت بنده گاه و بیگاه مزاحمت های فراوانی را برای فعالین فرهنگی در سطح شهر داشتم و شاهد برگزاری جلساتی بودیم که گاها تا بیش از ۱۰ ساعت به طول می انجامید.
گلابی آذر با شاراه به همایش های برگزار شده در سال گذشته علی الخصوص همایش استاد هیمن، همایش بداق سلطان و … اعلام کردند که برگزاری این همایش ها این واقعیت را نمایان ساخت که ما در مهاباد می توانیم همایش ها و فستیوال های بزرگی را در زمینه های فرهنگی با میزبانی از مشاهیر سایز استان ها و حتی خارج از کشور برگزار نماییم. وی در ادامه ضمن اشاره به پتانسیل های شهر مهاباد در پیاده سازی المان های فرهنگی علی الخصوص در سد مهاباد ابراز امیدواری کرد که در این زمینه نیز تلاش هایی برای زینت رخسار فرهنگی شهر صورت پذیرد.
سخنران بعدی دکتر مصطفی زاده بودند. ایشان در ابتدا این موفقیت را به همه شهروندان مهاباد تبریک گفته و دستاورد را حاصل تلاش شبانه روزی همه دست اندرکاران ذکر کردند. مصطفی زاده ضمن گلایه از تمام منتقدانی که با بازی با کلمات زمینه از هم گسیختگی جریان فرهنگی شهر را فراهم می آورند اعلام کردند که نقد این اشخاص بیشتر جنبه تخریب دارد. مصطفی زاده ضمن دعوت همه فعالین فرهنگی به همدلی بیشتر اعلام کردند که دستیابی به این هدف بزرگ حاصل تلاشی وافر و ستودنی است و سعی نماییم با افزایش حمایت ها و تلاش های خود زمینه دستیابی به عنوان ارزشمند پایتخت کتاب یاران را فراهم آوریم.
سخنران بعدی سید رسول نبوی عضو سابق شورای اسلامی شهر مهاباد و مسئول کمسیون فرهنگی دور چهارم شورا شهر بودند. ایشان ضمن گلایه از جتخریب هایی که در پوشش انتقاد مطرح شد اعلام کردند که متاسفانه بودند کسانیکه علی الرغو دریافت کمک مالی از شورا دور چهارم منکر دریافت هر گونه کمک بوده و الفاظ نامناسبی را نیز به کار بردند.
نبوی با اشاره به لابی گری بیش از ۲۰ نماینده شهرهای مختلف برای بالا آوردن نام شهرهای خود اعلام کرد که مهاباد در چنین جو رقابتی توانست در بین ۵ شهر نهایی حاضر شود. شدت این لابی کری ها به حدی بود که حتی صدای کمیته داروی جشنواره را نیز در آورد.
نبوی با اشاره به اینکه برای اولین بار در میان شهرهای کوردشین شاهد آن بودیم که فعالین فرهنگی مهاباد حتی در زمینه ساخت و ایجاد کتابخانه در شهرهای همجوار نیز فعال بوده اند اعلام کرد پتانسیل مهاباد در این زمینه بسیار بالاست ما برای چندین سال هدیه سال نو شهرداری را کالای فرهنگی قرار دادیم که این خود موید اهمیت بالای امورات فرهنگی در سطح شهر است.
سخنران بعدی دکتر جلیل نژاد یکی دیگر از تیم گردآورندگان اسناد حضور در فستیوال بودند. ایشان ضمن تبریک به همه شهروندان مهاباد با یادآوردی ایام نوروز و سال نو اعلام کردند که با توکل بخدا انشالله این نوروز جشن سال نو و تغییر اساسی در زندگیمان خواهد بود.
جلیل نژاد ضمن تشکر از دکتر مصطفی احمدزاده و مهندس ابراهیم کریمی ایشان را یکی از مهره های کلیدی در زمینه های فرهنگی به عنوان شهردار سابق و عضو فعلی شورا ذکر کردند. جلیل نژاد با اشاره به تغییرات اصلی جوامع اعلا کردند سرمایه های اصلی هر جامعه در میان اهالی آن و ابعاد وجودی شهروندان نهفته است که بایستی مسیری برای پرورش این استعدادها فراهم شود. جلیل نژاد در ادامه بر لزوم مشارکت بیشتر شهروندان جهت دستیابی به دستاوردهای فرهنگی تاکید کردند.
در انتها با اهدای لوح تقدیر از همه فعالین حوزه فرهنگ در جهت نیل به دستاورد انتخاب مهاباد به عنوان شهر اول خلاق تجلیل به عمل آمد.